English version of this blog:
http://cristina-kitchen.blogspot.com/

marți, 20 ianuarie 2009

Tort cu blat de pandispan




Ingrediente pentru un singur blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina

In bolul de la mixer se pun albusurile si se bat spuma, se adauga zaharul si se bat.Se aduga galbenusurile. Se adauga treptat faina. Se tapeteaza forma de blat de tort cu hartie pentru copt, se toarna compozitia si pune in cuptor incalzit la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca. Se fac 3 blaturi.
Atentie: Albusurile trebuie batute spuma bine, daca nu blatul va fi mai subtire si nu va fi pufos.



Crema de ciocolata:

  • un litru de lapte
  • 350 g zahar
  • 150 g amidon
  • 5 oua
  • 4 linguri cacao
  • 2 tablete de ciocolata
  • 2 esente rom

Laptele, zaharul, esenta de rom, ciocolata si cacaoa se pun intr-un vas pe aragaz la foc mic. Albusurile se bat spuma. Peste albusuri se adauga galbenusurile amestecate cu amidon si se amesteca bine, sa nu faca cocoloase. Dupa ce laptele incepe sa fiarba se aduga comozitia cu albus si se amesteca bine. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca intr-un vas cu apa. Se mai amesteca din cand in cand.

Frisca:

  • 450 g smantana
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat

Smantana se bate cu mixerul 15 minute. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca si se mai bate 10 minute. Se pastreaza in frigider pana o punem pe tort.

Pentru insiropat blaturile:

* 2 cutii de compot de ananas


Pentru ornat:

* martipan (albus de ou batut cu zahar si migdale macinate)
* colorant alimentar




Primul blat se pune pe un platou, se insiropeaza cu cateva linguri de compot de ananas, se adauga deasura ananas taiat cuburi si jumatate din crema. Deasupra de pune al doilea blat, se insiropeaza, se adauga ananas taiat cuburi si crema ramasa. Deasupra se pune al treilea blat, se insiropeaza cu compot de ananas. Se imbraca tortul in frisca.
Martipanul se amesteca cu colorant si se fac floricele, frunze etc. si se decoreaza tortul.


Niciun comentariu: