English version of this blog:
http://cristina-kitchen.blogspot.com/

sâmbătă, 25 octombrie 2008

Pizza



Aluat:
  • 250 g faina
  • 110 ml apa calduta
  • 25 g drojdie
  • 2 lg gris
  • 1 lg-urita sare
  • 1 lg-urita zahar

Faina se pune intr-un castron.
Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga grisul si apa. Se toarna peste faina si se framanta bine. Se lasa sa creasca 30 minute. Aluatul se intinde cat tava pentru cuptor.

  • 300 g salam
  • 300 g mozarella
  • + / - 100 g sunca
  • + / - 100 g ciuperci
  • 2 linguri bulion
  • piper
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 linguri apa

Salamul, sunca, mozarella si ciupercile se taie felii.
Tava se unge cu ulei folosind un servetel. Se pune aluatul in tava. Bulionul se amesteca cu apa si piper si se intinde peste aluat. Se pun felii de salam, sunca si ciuperci. Se presara niste oregano, apoi se pun feliile de mozarella. Tava se pune in cuptor la foc mic pe gratarul din mijloc, aprox 30 minure.




Niciun comentariu: