English version of this blog:
http://cristina-kitchen.blogspot.com/

joi, 9 octombrie 2008

Tort cu blat de pandispan




Ingrediente pentru un singur blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina

In bolul de la mixer se pun albusurile si se bat, se adauga zaharul si se bat spuma. Se adauga galbenusurile si se bat.Se adauga treptat faina. Se tapeteaza forma de blat de tort cu hartie pentru copt, se toarna compozitia si pune in cuptor incalzit la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.
Eu fac 3 blaturi.

Ingrediente pentru crema de cacao si rom:

  • 2 plicuri de crema de cacao si rom
  • 500 ml lapte

Se urmeaza instructiunile de pe plic.

Ingrediente pentru frisca:

  • 3 plicuri de praf pentru frisca
  • 400 ml lapte

Se urmeaza instructiunile de pe plic.

sau
  • 250 ml frisca lichida
Asamblarea tortului:

Se pune primul blat pe o farfurie dreapta, se unge cu 1/2 din crema, deasupra se pune al doilea blat, se unge cu restul de crema, deasupra se pune al treilea blat. Se "imbraca" tortul in frisca si se orneaza.

Niciun comentariu: